Koei’n Kiek’n

Koei’n Kiek’n.

Koei'n Kiek'n in Menaldum
26 februari 2020

De broers Jan en Eddie Herrema kopen in 2008 het ernaast gelegen melkveehouderijbedrijf met 45 hectare grond erbij. Er wordt een ligboxenstal voor 250 koeien gebouwd en 200 Holsteinkoeien aangekocht. Daarna stijgt de uitval bij de koeien
explosief en de kosten zijn te hoog.

In maart 2012 gaat het roer faliekant om. Jan: “Op een kruisingsbedrijf zagen we Fleckviehkoeien met kracht, maar ook met voldoende melk. Dit sterke en probleemloze ras zou perfect passen in onze filosofie van weinig tijd kunnen besteden aan de koeien en veel rendement. Vanaf die dag gebruiken we alleen nog maar Fleckvieh. Nu durven we te zeggen dat we in 2008 gelijk Fleckviehkoeien hadden moeten kopen. Dan waren we een stuk verder geweest. Want mede door het Fleckvieh hebben we weer plezier in het werk en zijn we er financieel bovenop gekomen.”

Lees meer
Koei'n Kiek'n in België
28 augustus 2019

Koei’n Kiek’n was op woensdagmiddag 28 augustus van 13.00 uur tot 16.00 uur op het 
melkveebedrijf/kaasmakerij bij Patrick De Ville in Bever. 
Hier zagen we de resultaten van de kruising HF x Fleckvieh en zuivere Fleckviehkoeien. 

Patrick De Ville heeft gekozen om zijn Holsteinkoeien te kruisen met Fleckviehstieren om robuustere koeien te fokken. Ook zijn de afgelopen jaren regelmatig zuivere Fleckviehkoeien geïmporteerd uit het zuiden van Duitsland. “Wij gaan deze koers met Fleckvieh doorzetten, omdat wij ontdekt hebben dat de algemene gezondheid en vruchtbaarheid door Fleckvieh verbeterd zijn. Maar vooral omdat deze koeien meer produceren op ruwvoer en in melkproductie niet onderdoen voor de Holsteindieren. Bovendien zijn ze sterker. Ik geloof dat ze zeker 1 lactatie langer meegaan”, aldus Patrick De Ville.

Lees meer
Koei’n Kiek’n in het hart van de zwartbont fokkerij
26 maart 2018

Op woensdag 21 maart werd in Sijbekarspel en omgeving Koei’n Kiek’n gehouden. Drie pioniersbedrijven hadden hun deuren open gezet om collega veehouders kennis te laten maken met Fleckvieh. Voor Bayern Genetik had dit evenement een bijzondere betekenis. Omdat het plaats vond in de streek dat  vroeger bekend stond als ‘het hart van de zwartbont fokkerij’.

De families Admiraal uit Sijbekarspel, Langedijk uit De Weere en Koopman uit Hoogwoud hadden flink hun best gedaan om de gasten te ontvangen. De koffie stond klaar, de favoriete Fleckviehkoeien liepen apart in de stal en de redenen van de koerswijziging stonden kernachtig omschreven in het bedrijfsoverzicht. Er bleek serieuze belangstelling te bestaan bij collega boeren, want de hele dag liep het lekker door.

Lees meer
Uitgebreid Koei’n Kiek’n in Noord Holland
21 maart 2018

Op woensdag 21 maart 2018 is er Koei’n Kiek’n bij 3 veehouders in Noord Holland. Op de bedrijven van familie Admiraal in Sijbekarspel, familie Langedijk in De Weere en familie Koopman in Hoogwoud kunnen belangstellende collega veehouders doorlopend tussen 10.00 uur en 16.00 uur komen kijken naar de prestaties van de Fleckviehkoeien. KI service Reproplus NWF-NH en Bflex oormerken zullen ook op deze dag aanwezig zijn om informatie te verstrekken

Lees meer
'Koei'n Koeik'n in Noord Holland
21 maart 2018

Lees meer
Koei’n Kiek’n en Presentatie over Nieuw Zeeland
07 juli 2017

Koei’n Kiek’n en Presentatie over Nieuw Zeeland op vrijdag 7 juli van 13.00 uur tot 16.00 uur bij Fam Hanselman, Baksweg 4 in Beltrum.

Bekijken van de resultaten van 12 jaar Fleckvieh fokkerij op een zwartbont veestapel. Verder zal Willy Leferink, afkomstig uit Ruurlo en nu veehouder in Nieuw Zeeland een presentatie verzorgen over “De ontwikkelingen in de melkveehouderij in Nieuw Zeeland en de opkomst over Fleckvieh en A2A2-melk”.

Download hier het bedrijfsoverzicht.

Lees meer
Koei’n Kiek’n/Fleckviehkoe van ’t jaar verkiezing
21 juni 2017

Koei’n Kiek’n/Fleckviehkoe van ’t jaar verkiezing/Presentatie Thomas Grupp (directeur Bayern Genetik) “De wedergeboorte van de dubbeldoelkoe”.

Op woensdag 21 juni van 11.00 uur tot 16.00 uur bij de Fam. Paul, Westeinde 8 in Wezup (Dr.) Hier zijn de resultaten van 12 jaar Fleckviehfokkerij te zien met als doel: “Met zo laag mogelijke kosten een hoog saldo te draaien”.


Download hier het bedrijfsoverzicht.

Lees meer
Koei’n Kiek’n bij Kroezen in Silvode
10 juni 2017

Koei’n Kiek’n op zaterdag 10 juni van 10.00 uur tot 13.00 uur bij Fam. Kroezen, Oude Dinxperloseweg 75, Silvolde.

Dit ter gelegenheid van 45 jaar VVB Silvolde. Hier zijn de resultaten van 12 jaar Fleckvieh fokkerij te zien.

Download hier het bedrijfsoverzicht.

 

Lees meer
Open Dag en Koei'n Kiek'n bij van der Kroon in Ouderkerk aan de Amstel
08 april 2017

Bij fam. Van der Kroon, Polderweg 32, Ouderkerk ad Amstel

Tien jaar geleden besloot Jan van der Kroon om te schakelen naar biologisch. Bovendien wilde hij een sterkere koe met minder problemen. Daarom werd Holstein ingekruist met Fleckvieh. Inmiddels is ook Joost, partime, op het bedrijf werkzaam en wordt de koers voortgezet richting een duurzame dubbeldoelkoe met een hoge levensproductie.

Download hier het bedrijfsoverzicht.

 

Lees meer
Koei'n Kiek'n bij Brandsma in Wolsum
15 maart 2017

Dankzij een enthousiaste familie Brandsma en ondanks het mooie lenteweer werd het Koei’n Kiek’n in Friesland een succes. Ongeveer 100 bezoekers kwamen hierop af. Rein en Hiltsje Brandsma en hun vier kinderen hadden veel moeite gedaan om hun collega’s goed te ontvangen. Het bedrijf was opgepoetst, de favoriete koeien waren keurig apart gezet en de kalverschuur was open gezet. De bezoekers mochten alles bekijken. “We hebben geen geheimen”, zegt Rein. “Laat ze komen. Ze mogen me alles vragen en ze mogen alles bekijken. Wij hebben onze koe voor de toekomst gevonden. Dat wordt een Fleckviehkoe”.

Download hier het bedrijfsoverzicht.

Hieronder enkele foto's en een bericht uit het Fries Dagblad  van een dagje Koei’n Kiek’n in Friesland.

Lees meer
Koei'n Kiek'n bij Voshart in Numansdorp
24 februari 2017

Wij hebben gekozen voor Fleckvieh omdat het sterke koeien zijn die weinig mankeren. Dat werkt gemakkelijk. Ze geven dezelfde hoeveelheid melk als Holstein. De kosten zijn lager omdat ze meer melk uit ruwvoer produceren. Bovendien is de vruchtbaarheid verbeterd, de uiergezondheid is verbeterd en mede daardoor zijn de veeartskosten gedaald. Ook geven ze extra inkomsten. Wij halen momenteel 8 cent per liter melk uit Omzet&Aanwas. Wij gaan verder met Fleckvieh omdat het fijne dieren zijn om mee te werken.

Download hier het bedrijfsoverzicht.

Hieronder enkele foto's  van een dagje Koei’n Kiek’n in Numansdorp.

Lees meer
Koei'n Kiek'n bij Veenstra in Damwoude
18 januari 2017

Waarom Fleckvieh: “Ik denk dat we op een kruispunt staan in de melkveehouderij. We moeten op een duurzamere manier melk produceren. Daarom ben ik 7 jaar geleden met Fleckvieh begonnen. Ik wilde een sterkere en robuustere koe die minder werk en kosten met zich meebrengt. Een koe die langer meegaat en vruchtbaarder is. Dat lukt met Fleckvieh. De oudste Fleckvieh kruislingen zijn 5e kalfs. Ik ben tevreden”, aldus Gerke Jilt Veenstra.

Download hier het bedrijfsoverzicht.

Hieronder enkele foto's van een dagje Koei’n Kiek’n in Friesland.

Lees meer

Agenda.