Koei’n Kiek’n

Koei’n Kiek’n.

Terug naar overzicht

Koei’n Kiek’n in het hart van de zwartbont fokkerij

26 maart 2018

Op woensdag 21 maart werd in Sijbekarspel en omgeving Koei’n Kiek’n gehouden. Drie pioniersbedrijven hadden hun deuren open gezet om collega veehouders kennis te laten maken met Fleckvieh. Voor Bayern Genetik had dit evenement een bijzondere betekenis. Omdat het plaats vond in de streek dat  vroeger bekend stond als ‘het hart van de zwartbont fokkerij’.

De families Admiraal uit Sijbekarspel, Langedijk uit De Weere en Koopman uit Hoogwoud hadden flink hun best gedaan om de gasten te ontvangen. De koffie stond klaar, de favoriete Fleckviehkoeien liepen apart in de stal en de redenen van de koerswijziging stonden kernachtig omschreven in het bedrijfsoverzicht. Er bleek serieuze belangstelling te bestaan bij collega boeren, want de hele dag liep het lekker door.

Ander type koe

De rode draad door het verhaal van deze Fleckvieh pioniers is: gezondheid en zelfredzaamheid van de koe gaat niet ten koste van melkproductie en rendement. Je hebt er alleen een ander type koe voor nodig. Ook is het resultaat van de beslissing om over te stappen naar een ander ras voor de drie melkveehouders hetzelfde: Je krijgt een gemakkelijker koe in de stal en de arbeidsvreugde neemt toe!

Families Admiraal, Langedijk, Koopman en ki-organisatie Reproplus nogmaals bedankt voor jullie medewerking aan deze geslaagde dag.

Hieronder de bedrijfsoverzichten van de drie deelnemende bedrijven:

Berijfsoverzicht Fam. Admiraal

Bedrijfsoverzicht Fam. Langendijk

Bedrijfsoverzicht Fam. Koopman

Agenda.

Op het moment hebben wij geen events.