Nieuws

Nieuws.

Terug naar overzicht

Overname bewijst potentieel Fleckvieh

04 maart 2024

Doordat inteelt en erfelijke gebreken een groeiend probleem bij Holsteins zijn, krijgt de Nederlandse boer meer en meer interesse in kruisingen met onder andere Fleckvieh. Dat ziet nu ook CRV. Met de overname van de particuliere kruisingsorganisatie Xsires neemt de fokkerij-organisatie een verrassende afslag.

CRV was namelijk jarenlang bijzonder sceptisch over het inkruisen met Fleckvieh, ook al groeide het door Bayern Genetik geïntroduceerde ras in enkele decennia uit tot het grootste kruisingsras van Nederland.

Erkenning voor Fleckvieh

CRV erkent met deze overname duidelijk het succes van Fleckvieh en benadrukt bovendien hoe belangrijk ze het inkruisen met Fleckvieh en andere kruisingsrassen vindt. Dat is een enorm compliment voor Fleckvieh en onze veehouders! Kruisen met Fleckvieh heeft goed uitgepakt en wint richting de toekomst nadrukkelijk aan belang.

Uw partner

Bayern Genetik Nederland ziet zich met deze overname gesterkt in de koers die met de introductie van het ras in 2004 werd ingezet. We zijn uitgegroeid tot een gezonde en groeiende organisatie die prima op eigen benen kan staan. Als zelfstandige fokkerij-organisatie blijven we onze afnemers trouw door op dezelfde wijze als voorheen onze hoogwaardige Fleckvieh- en Brown Swiss-stieren te vermarkten. Dit doen we in nauwe samenwerking met de onafhankelijke ki-/inseminatie clubs. Wij gaan door met het succes van Fleckvieh en versterken ons team!

Versterk uw veestapel met Bayern Genetik, uw betrouwbare partner in Fleckvieh.


 • Heidi, 1e Fleckviehkruising met 100.000 kg melk.Levenstotaal 163.000 kg melk met 1.1 inseminatiegetal.

• Lies 256, de excellente Fleckviehkoe met 99.000 kg melk.

Bayern Genetik team Nederland blijft haar afnemers trouw.

     

Agenda.