Nieuws

Nieuws.

Terug naar overzicht

Annie 221, Fleclvieh koe van ’t jaar

12 september 2022

Annie 221 van de familie Harbers-Ruesink is uitgeroepen tot Fleckvieh koe van ‘t jaar 2022. Zowel de vakjury als het publiek koos voor deze 2e kalfs BFG Westland dochter.

Op vrijdag 9 september organiseerde het Fleckvieh Stamboek in samenwerking met Bayern Genetik de finale van de Fleckvieh verkiezing op het erf van de familie Harbers-Ruesink. Na een voorselectie door de jury, bleven drie finalisten over. Naast Annie 221 waren dat Kelly 42 (v.BFG Ilja) van de familie Kamphuis uit Vroomshoop en de 8ekalfs Lucie 103 (v. BFG Round Up) van de familie Kroezen uit Silvolde. De uitslag was zowel bij de vakjury als bij het publiek gelijk. Annie 221 eindigde als eerste, respectievelijk gevolgd door Kelly 42 en Lucie 103 op plek 2 en 3.

Zowel Fleckvieh als Red Holstein

• Annie 221, V. BFG Westland, van de Fam. Harbers-Ruesink werd Fleckvieh koe van ’t jaar.

Annie 221 (v. BFG Westland) is een fraai gebouwde Fleckviehkoe die haar beste melkproductie combineert met een goede bespiering en goede vruchtbaarheid. Annie 221 wordt in de 2e lactatie voorspeld op 12.090kg melk met 5.32% vet en 3.40% eiwit. Lactatiewaarde 123. Het familiebedrijf van de familie Harbers - Ruesink in het Gelderse Borculo kenmerkt zich door de grote passie voor fokkerij. Op het melkveebedrijf met 150 koeien wordt zowel Fleckvieh als Red Holstein gebruikt, wat resulteert in een zeer fraaie en robuuste veestapel. Naast de bekendmaking van de Fleckviehkoe van het jaar, was er een bedrijfsbezichtiging. “Boer” Koos Cromwijk was uitgenodigd als spreker en hield een genuanceerd maar indrukwekkend betoog over de actuele positie van de agrarische sector.

 

 

      

Agenda.