Nieuws

Nieuws.

Terug naar overzicht

"Onderzoek bevestigt dat bio-werkwijze invloed heeft op voedselkwaliteit"

22 februari 2016

Uit een nieuw onderzoek is gebleken dat het eten van biologisch geproduceerd vlees en melk beter voor je gezondheid is dan niet-biologische producten. De bio-producten bevatten namelijk ongeveer 50% meer omega-3 vetzuren.

De studie die in het British Journal of Nutrition gepubliceerd werd, is gefinancierd door de Europese Commissie. 

Chris Seal, hoogleraar voeding aan de Universiteit van Newcastle, merkte op: "Het is lastig om genoeg Omega-3 vetzuren met onze voeding binnen te krijgen. Onze studie suggereert dat het omschakelen naar biologische voeding zal bijdragen aan de verbetering van de inname van deze belangrijke voedingsstoffen." 

In een reactie op de nieuwste inzichten over de voordelen van biologische producten, zegt Helen Browning van de Soil Association: "Dit onderzoek bevestigt wat veel mensen altijd al gedacht hebben: wat je de boerderijdieren voert en hoe je ze behandelt is van invloed op de kwaliteit van het voedsel - of het nu om melk, kaas of een stuk vlees gaat." Ze voegt er aan toe: "Bovenop het onderzoek uit 2014 kunnen we nu met zekerheid zeggen dat de biologische landbouw biologisch voedsel anders maakt."

Bron: Biojournaal. 

Agenda.

Op het moment hebben wij geen events.