Nieuws

Nieuws.

Terug naar overzicht

EU-geld gaat niet naar stallenbouw

22 oktober 2015

Van de 29,9 miljoen euro die de Europese Unie (EU) als steunmaatregel overmaakt, wordt niets ingezet voor milieu- en diervriendelijkere stallen. Dat meldt staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ).

Dagblad De Telegraaf schreef onlangs dat een deel van het geld zal worden besteed aan stimulering van de bouw van stallen die beter zijn voor het milieu en voor dierenwelzijn.

Kamerlid Helma Lodders (VVD) stelde er vragen over aan de staatssecretaris. Die antwoordt nu met een simpel 'nee' op de vraag of die berichtgeving klopt.

Weidevogels 
Een deel van het geld gaat naar maatregelen om de weidevogelstand te bevorderen. Het blad V-Focus noemde weidevogelbeheer 'dweilen met de kraan open.'

Lodders knoopte daar de vraag aan vast of het wel zinnig is om gemeenschapsgeld in te zetten op maatregelen die het aantal weidevogels moeten vermeerderen, terwijl de oorzaak van weidevogelverliezen niet bekend is.

Onderzoeken 
Dijksma is er niet van onder de indruk. Ze verwijst naar recente onderzoeken die aantonen dat weidevogelbeheer resultaten kan opleveren. Ook is er veel kennis over weidevogelbeheer opgedaan bij 

Agenda.

Op het moment hebben wij geen events.