Actueel

Actueel.

Terug naar overzicht

‘55% meer veehouders kiezen voor productieverhogende voeders’

20 mei 2015

ForFarmers Hendrix ziet de vraag naar speciale krachtvoeders stijgen. De voerleverancier geeft aan dat 55 procent meer veehouders kiezen voor speciaal ontwikkelde voeders om de melkproductie te verhogen. Uit marktonderzoek van de voerleverancier blijkt dat 65 procent van de melkveehouders zijn inkomen wil verbeteren door de melkproductie per koe te verhogen.

Ruim 300 veehouders deden mee aan het onderzoek van ForFarmers Hendrix. Volgens het bedrijf is een verhoging van de melkproductie per koe gunstig voor de rantsoen efficiëntie en mineralenbenutting. Ook leidt dit vrijwel altijd tot een hogere voerwinst per koe. Voor een melkveebedrijf met 100 koeien gaat het op dit moment al gauw om een extra voerwinst van 10.000 euro per jaar. Zo laat het voederconcern weten.

Bijna 1 kilo meer melk per koe

ForFarmers Hendrix ziet bij haar klanten een verhoging van de meetmelkproductie van bijna 1 kilo per koe per dag over april 2015, ten opzicht van maart 2015. Gegevens zijn afkomstig uit het monitoringsprogramma van het voederconcern, genaamd Agroscoop. De verhoging van meetmelkproductie is volgens de voerleverancier uniek, omdat deze in andere jaren over maart en april vrijwel gelijk bleef.

Meer melk per koe

Een hogere productie per koe kan volgens ForFarmers Hendrix op twee manieren gerealiseerd worden: door het voeren van geconcentreerder krachtvoer en door meer kilo’s krachtvoer te verstrekken. In beide gevallen stijgen de krachtvoerkosten per koe.

Volgens het voerbedrijf neemt de voerwinst per koe per dag op dit moment nog wel toe als gevolg van de hogere melkproductie. Wanneer de melkprijs verder zakt zal de voerwinst per koe ook dalen. Daarom luidt het advies van het voerbedrijf: „blijf kritisch kijken naar de totale voerkosten en de melkopbrengst per koe per dag.”

Bron: melkvee.nl

Agenda.

Op het moment hebben wij geen events.