Actueel

Actueel.

Terug naar overzicht

Reis naar Beieren

30 april 2018

Voor het komende najaar gaan we weer een reis naar Beieren organiseren. De ontwikkeling van de melkveehouderij in Zuid Duitsland is minder op massaproductie gericht en meer op speciaal producten. Dit vind je terug in GMO-vrije melk, glyfocaat vrije melk, A2-melk en hooimelk. We gaan enkele van deze melkveebedrijven bezoeken en ook een melkfabriek waar kaas uit hooimelk wordt geproduceerd. Vanwege de hoge veterinaire status worden regelmatig veilingen georganiseerd. Dit gaan we mee beleven en daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan cultuur. 

Het voorlopige programma ziet er alsvolgt uit:

  • Woensdag 12 september vertrek met luxe touringcar. Op de heenreis wordt een Fleckviehbedrijf bezocht. ’s Avonds intrek in hotel in Zuid Duitsland.
  • Donderdag 13 september, bezoek aan veiling Fleckvieh stierkalveren. Daarna bedrijfsbezichtiging.
  • Vrijdag 14 september, bezoek aan ki-station Grub en demonstratie fokstieren. Daarna sightseeing München of Alpenroute.
  • Zaterdag 15 september, terugreis naar Nederland met onderweg bezoek aan Fleckvieh bedrijf. ’s Avonds aankomst in Nederland.

Verdere informatie volgt. Als voorlopige deelnemer aan deze reis kun je je nu al opgeven. Vermeld naam, adres en telefoonnummer en stuur dit naar stef@bayerngenetik.nl

De definitieve deelname is pas mogelijk als het definitieve programma is vastgesteld en de kosten bekend zijn. De voorlopige deelnemers hebben dan voorrang.    

• In Beieren produceren ze al 5 jaar GMO-vrije melk.

Agenda.

Op het moment hebben wij geen events.