Actueel

Actueel.

Terug naar overzicht

Koeiendans bij De Groene Griffioen: 9 april

09 april 2016

Aanstaande zaterdag 9 april is de jaarlijkse koeiendans bij Biologisch Boerderij De Groene Griffioen te Weesp. Tussen 11:00-11:30 zal het hek van de vrijloopstal open gaan en mogen de melkkoeien genieten van het verse gras en de aanwezigen van hun enthousiasme dat zich vaak uit in rennen, rollen en springen; dansende koeien.

Boy en Wendela Griffioen vinden weidegang erg belangrijk. De reden dat hun biologische koeien in de winter op stal staan is dat gras in de winter niet groeit en er dus niet genoeg te eten is voor de melkkoeien. Bovendien lopen de koeien de natte en zachte veengronden stuk. 

Niet alleen tijdens evenementen zoals de koeiendans kun je de boerderij bezoeken. Op de boerderij kan men op dinsdagochtend, vrijdagmiddag en zaterdag in de boerderijwinkel terecht voor zelfgemaakte en tevens biologische kaas, melk en vlees van eigen erf en andere lokale producten. Een blik in de stallen en weilanden werpen en de dieren voeren en aaien mag dan altijd. Ook voor vergaderingen, rondleidingen, muziekopnamen en teamuitjes ben je bij De Groene Griffioen aan het juiste adres.

Voor meer informatie: www.DeGroeneGriffioen.nl en op facebook Biologische Boerderij De Groene Griffioen.

Bron: biojournaal.

Agenda.

Op het moment hebben wij geen events.