Actueel

Actueel.

Terug naar overzicht

Melkveebedrijf buiten EU groter dan er binnen

27 januari 2016

Het aantal koeien per bedrijf op representatieve melkveebedrijven in belangrijke zuivellanden in de Europese Unie ligt fors lager dan die er buiten, meldt Verantwoorde Veehouderij.

Het aantal koeien per bedrijf in de zuivellanden buiten de Europa ligt in veel gevallen ver boven de 150 dieren. Terwijl de bedrijfsomvang van representatieve bedrijven in de meeste Europese zuivellanden juist onder de honderd melkkoeien ligt.
Alleen Denemarken is met 150 koeien per bedrijf hierop een uitzondering. In Polen heeft een gemiddeld melkveebedrijf zelfs minder dan twintig koeien.

Variatie in de VS 
In de Verenigde Staten (VS) is een veestapel van 1.100 koeien per bedrijf heel gewoon. In de VS is overigens een grote variatie in de omvang van bedrijven. IFCN rapporteert over representatieve bedrijven met zeventig tot vijfduizend koeien per bedrijf in de VS.

Verantwoorde Veehouderij publiceert vanuit project Kostprijsvergelijking met het buitenland vanaf nu maandelijks een nieuwsbericht over een specifiek kengetal. Bedrijfsomvang is de eerste in die reeks.

Bron: nieuweoogst.nu

Agenda.

Op het moment hebben wij geen events.