Actueel

Actueel.

Terug naar overzicht

Consument wil meer voor weidemelk betalen

17 december 2015

Uit een onderzoek van TNS-NIPO, in opdracht van Milieudefensie, blijkt dat ruim 70 procent van de Nederlanders bereid is om meer te betalen voor hun melk, als daardoor de koe in de wei kan blijven.

Van de consument is 35 procent bereid om tussen de één en vijf cent meer betalen voor een pak weidemelk. 36 procent heeft er zelfs meer dan vijf cent voor over. Bijna 40 procent van de Nederlanders geeft aan dat supermarkten alleen nog zuivelproducten moeten verkopen met een weidemelklogo.

Smoes
De Milieudefensie roept supermarkten op om alleen nog zuivelproducten te verkopen die zijn geproduceerd met weidemelk. „Met de smoes dat klanten dat niet willen, kunnen de supermarkten niet meer schermen”, aldus de organisatie.

Volgens de milieuorganisatie is het voor koeien gezond om in de wei te staan. Ook zou het beter zijn voor het milieu en de weidevogels. „De schaalvergroting in de melkveesector, als gevolg van het loslaten van het melkquotum, leidt tot grotere stallen. Hoe groter de stal hoe minder koeien de wei in gaan. De partijen van het convenant weidegang proberen dit tij te keren." Dit is tot nu toe zonder resultaat", zo meent de milieuorganisatie.

Jaarcijfers over weidegang
Morgen komt de zuivelsector bij elkaar om de jaarcijfers over weidegang te presenteren. Dan buigen de zuivelsector, supermarkten en maatschappelijke organisaties zich over de nieuwe jaarcijfers van het weidegangconvenant.

Bron: melkvee.nl

Agenda.

Op het moment hebben wij geen events.