Actueel

Actueel.

Terug naar overzicht

Melkveehouders temperen uitbreidingsplannen

18 augustus 2015

Het aantal melkveehouders met uitbreidingsplannen daalt. Ook het percentage veehouders dat van plan is om te investeren in melkapparatuur daalt mee. Dit blijk uit een meting van Agrimarketingbedrijf Agridirect.

23,5 procent van de Nederlandse melkveehouders heeft plannen om de bedrijfsactiviteiten uit te breiden. Dit is een daling ten opzichte van 2014, toen nog 26 procent van de veehouders aangaf uitbreidingsplannen te hebben. Hiermee is volgens Agridirect het laagste niveau uitbreidingsplannen bereikt sinds het bedrijf deze meting uitvoert.

Melkapparatuur
Naast het laagste percentage uitbreidingsplannen, wordt eveneens het laagste percentage investeringsplannen in melkapparatuur gemeten. Dit jaar is 8,7 procent van de melkveehouders van plan om nieuwe melkapparatuur aan te schaffen. In 2014 lag dit percentage op 10,7 procent. Dit is een halvering van het percentage investeringsplannen in melkapparatuur ten opzichte van het jaar 2008, aldus Agridirect.

Telefonische inventarisatie
Agridirect houdt elk jaar een telefonische inventarisatie onder Nederlandse melkveehouders over onder andere hun toekomst- en investerings.. In de periode april tot en met juli beantwoordden ruim 8.000 melkveehouders met minimaal 50 koeien de vragen.
 

Bron: melkvee.nl

Agenda.

Op het moment hebben wij geen events.