Actueel

Actueel.

Terug naar overzicht

Veehouders verdeeld over verhandelen fosfaatrechten

24 juli 2015

Melkveehouders reageren verdeeld over het verhandelbaar maken van fosfaatrechten. De meeste veehouders kiezen voor het alleen verhandelen binnen de melkveehouderij. Dit blijkt uit de poll van Melkvee.nl van afgelopen week.

Bijna 43 procent koos voor de optie ‘Ja, alleen verhandelbaar maken binnen de melkveehouderij’. Als reden voor deze keuze wordt genoemd dat een stopper ook gestimuleerd moet worden. „Als je het niet verhandelbaar maakt zet je alles op slot en iedere boer stopt een keer. Als je dan nog mooi wat geld mee kan nemen, zeker als pachter, is dat toch mooi”, zo reageert iemand op het prikkebord van Nieuwsgrazer.

35 procent is van mening dat de rechten ook met andere sectoren verhandelbaar moeten zijn. „Fosfaat is fosfaat, of het nu door varkens of rundvee word geproduceerd. Het zou varkenshouders meer mogelijkheden geven om te stoppen”, zo blijkt uit een reactie op de poll.

Geld naar derden
Ruim 21 procent is tegen het verhandelen van fosfaatrechten. Zij zijn van mening dat het geld dan vooral stroomt naar stoppende boeren, makelaars, banken (rente) en andere partijen die er in handelen.

Agenda.

Op het moment hebben wij geen events.