Nieuws

Nieuws.

Terug naar overzicht

Waldbrand is overleden

05 april 2017

Afgelopen week is de legendarische Fleckvieh stier BFG Waldbrand van Bayern Genetik overleden. De stier is 11 jaar geworden. Jarenlang stond Waldbrand bovenaan de internationale stierenlijsten en zorgde hij voor beste koeien op shows en in de koeienstallen. Het laatste publieke optreden van Waldbrand zelf was tijdens de Fleckviehshow op het Oktoberfest van afgelopen jaar.

 

Waldbrand was een echt Bayern Genetik fokproduct. Zowel de vader BFG Winnipeg als moeder Salon (V. BFG Malefiz) zijn Bayern Genetik fokproducten. Salon produceerde meer dan 100.000kg melk en bracht naast BFG Waldbrand ook de stier BFG Ettal voort.

Waldbrand debuteerde in 2010 als proefstier op de stierenkaarten in Nederland en België. Hij heeft zijn verwachtingen volledig waar gemaakt. Als fokstier was hij jarenlang een van de meest verkochte stieren in binnen- en buitenland. Als stiervader zorgde hij voor 63 proefstieren bij de verschillende ki-verenigingen. Het laatste publieke optreden van Waldbrand was tijdens de ZLF 2016, de Fleckviehshow die elke vier jaar tegelijkertijd met het Oktoberfest in München wordt gehouden. Waldbrand is toen vereeuwigd met enkele van zijn dochters.

Agenda.

Op het moment hebben wij geen events.